FB
Rezervišite termin
Imate dodatna pitanja?
Vaša e-mail adresa:
Vaše ime:
Poruka:
Zaštitni kod:
Captcha strelica

Epilacija - trajno ili dugotrajno uklanjanje dlačica?

Iz godine u godinu sve više se usavršava metoda uklanjanja neželjenih dlaka na svim delovima tela, ali još uvek ne možemo govoriti o „trajnom“ rešavanju ovog problema. Međutim, redovnim ponavljanjem tretmana epilacije, u odgovarajućem vremenskom periodu, jedno je sigurno – debljina dlačica se menja, dlake su sve tanje i slabije, a svakim novim tretmanom se pojačava efekat. 

Kako izgleda tretman?

EpilacijaTretman je veoma jednostavan i brz. Praćen je blagim peckanjem na koži, ali ne spada u bolne tretmane. U AAS koristimo vrhunski aparat za epilaciju kojim se emituje snažan snop svetlosti i usmerava ka dlačicama. Crni pigment u dlaci, melanin, privlači snop svetlosti i dolazi do apsorpcije velike količine energije kojom se uništava folikul dlake. Kako snop svetlosti deluje samo na dlake koje se nalaze u fazi rasta, tretman treba ponoviti nekoliko puta da bi se dobili odlični rezultati i ravnomerno pokrila cela regija.

Kada raditi epilaciju?

EpilacijaIdealno vreme za tretmane epilacije su zimski meseci kada je telo pokriveno slojevima garderobe i nije izloženo suncu. Osunčana koža nije idealna podloga za dobar rezultat, a takođe se ni nakon epilacije (najmanje dve nedelje) ne preporučuje sunčanje da ne bi došlo do hiperpigmentacije.

Koji delovi tela se mogu tretirati?

EpilacijaSvi delovi lica i tela koji su pokriveni dlakama – od nausnica, brade, preko pazuha, prepona, regije nogu, ruku, stomaka, leđa...Uklanjanje dlačica je podjednako zastupljeno i kod žena i kod muškaraca, a broj tretmana će zavisti od dela tela koji se tretira, pola, tipa kože ali i jačine same dlake. Tretmani se ponavljaju na svakih nekoliko nedelja, a sjajna vest je da se prvi značajni rezultati mogu dobiti već nakon prvog tretmana.

Tretman se ne preporučuje trudnicama, osobama koje imaju neku vrstu kožne bolesti ili pak neki hormonski poremećaj.