FB
Rezervišite termin
Imate dodatna pitanja?
Vaša e-mail adresa:
Vaše ime:
Poruka:
Zaštitni kod:
Captcha strelica

U čemu je tajna hijaluronskih filera?

Pored toga što se hijaluronskim filerima odredjeni nedostaci kože mogu sanirati za samo nekoliko minuta - recimo popunjavanje bora - njima se podstiče i razvoj novog vezivnog tkiva i sprečava razgradnja postojeće hijaluronske kiseline u koži, što dodatno poboljšava izgled kože. Ujedno to znači i da efekat svakog narednog tretmana hijaluronskim filerima traje duže i daje sve vidljivije rezultate. Tačnije, sve nevidljivije. Jer, za razliku od filera starije generacije, poput silikona, kod savremenih hijaluronskih filera zaista teško se primećuje da je na licu izvedena bilo kakva korekcija.

Iskustva klijenata

"Takođe je jako bitno ko vam radi, tako da odaberite provjerenog hirurga (koji ima iskustva iz oblasti estetske hirurgije). Ja sam zadnji puta radila u Beogradu dr. Anica Jevremović, izuzetno sam zadovoljna i svima bih preporučila (prethodna 2 puta sam radila kod drugih doktora u BiH, pa mogu tvrditi da je Anica neuporedivo bolja po kvalitetu i vještini)."

Šta su hijaluronski fileri?

Dermaroler licaHijaluronski fileri su supstance koje se kod estetskokorektivnih zahvata ubacuju u ili pod kožu kako bi se nadomestili njeni nedostaci. Prvobitno su se za uklanjanje bora koristili kolagen i, sada već svima poznati, silikon. Vremenom je, zbog neželjenih efekata i komplikacija, primena kolagena i silikona znatno smanjena. Danas se u svetu, a i kod nas najčešće, primenju hijaluronski fileri u čijoj se osnovi nalazi hijaluronska kiselina.

Šta je to što razlikuje hijaluronske filere?

FileriHijaluronska kiselina je jedan od glavnih sastojaka kože, koji joj daje čvrstinu, elastičnost i napetost. Jednostavnije rečeno, jedrinu i mladalački izgled. Hijaluronska kiselina, koja je osnova hijaluronskihfilera, ima izuzetno veliku moć vezivanja vode. Sa godinama njena količina se postepeno smanjuje, koža postaje neelastična, meka, počinje da se opušta i sve više postaje sklona boranju. To je ujedno i pravo vreme za primenu hijaluronskih filera.

Kako izgleda tretman hijaluronskim filerima?

Zašto bih ja koristila hijaluronske filere?

Skoro svako može da koristi filere hijaluronske kiseline. Može se koristiti na različitim delovima lica kako bi se stvorili prirodni rezultati.

 • Ispravlja bore, nabore i ožiljke
 • Čini usne senzualnijim i punijim
 • Vaja i oblikuje konturu vašeg lica
 • Hidrira, puni i podmladjuje
 • Poboljšava tonus i elastičnost vaše kože

Pošto je hijaluronska kiselina prirodna supstanca koja se nalazi u našem telu, alergijske reakcije su veoma retke.

Zone u koje se ubrizgavaju hijaluronski fileri

Bore su odmah ublažene i volumen u tretiranim delovima lica je podjednako obnovljen. Vaša koža je vidljivo sjajnija, mlađa i zdravija. Područja koja se mogu tretirati hijaluronskom kiselinom su: Privremene bore (kao bore od spavanja koje nestanu par sati posle buđenja) Nos Nazolabijalno udubljenje (udubljenje ispod nosa, a iznad usana) Marionetske linije Brazde na čelu Volumen obraza Perioralne linije Obim usana i konture Oval brade i lica

Kako se radi tretman hijaluronskim filerima?

Tretman je nehirurški. Potrebno je minimalno vreme oporavka, a rezultat je prirodan izgled. U zavisnosti od vaše kože i vaših želja, lekar će izabrati najpogodniji proizvod za vaše lice kako bi se zadovolje vaše potrebe i očekivanja. Zbog sličnosti sa hijaluronskom kiselinom koja je sastavni deo našeg tela ispitivanje na alergije je nepotrebno. Postupak je brz i jednostavan I traje od 15 do 30 minuta. Moći ćete da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima odmah posle tretmana.

Da li je tretman hijaluronskim filerima bolan?

Tretman se radi veoma finim iglama i bol je zanemarljiv. Ipak, u zavisnosti od tretiranog područja i osetljivosti, pre procedure se može naneti anestetik krema.

Koji su mogući neželjeni efekti tretmana filerima?

Zahvaljujući potpunoj bezbednosti i tolerancije na gelove hijaluronske kiseline, moći ćete da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana. Međutim, može doći do privremene nelagodnosti u vidu crvenila, otoka, modrica ili osetljivost na ubrizganog području. Ovi simptomi su uglavnom blagi do umereni i nestaju u roku od 7 dana. Kako biste sprečili oticanje možete na tretirano područje staviti oblog od leda.

Koliko dugo će trajati rezultati tretmana filerima?

Rezultati estetskog tretmana sa hijaluronskom kiselinom su dugotrajni, ali ne i trajni. U zavisnosti od proizvoda koji se koristi, područja ubrizgavanja i tipa kože, rezultati mogu trajati nekoliko meseci do godinu dana.

Da li postoje preporuke kod tretmana filerima?

Da bi se smanjio rizik od modrica i krvarenja na mestu uboda, nedelju dana pre tretmana izbegavajte bilo kakve lekove protiv upala, jer to može produžiti krvarenje. Nakon inekcije nemojte se šminkati u narednih 12 časova i u nedelji koja sledi izbegavajte sunčanje ili visoke temperature.

Ko ne sme da koristi hijaluronske filere?

Tretman sa hijaluronskom kiselinom ne smeju da koriste:

 • Pacijenti koji imaju tendenciju da razviju hipertrofično plaši
 • Pacijenti sa istorijom auto-imune bolesti ili koji primaju imuno-terapiju
 • Pacijenti preosetljivi na hijaluronsku kiselinu
 • Žene koje su trudne ili doje
 • Pacijenti mlađi od 18 godina
 • Oblasti na koži koje su pod zapaljenjem ili infekcijom