FB
Rezervišite termin
Imate dodatna pitanja?
Vaša e-mail adresa:
Vaše ime:
Poruka:
Zaštitni kod:
Captcha strelica

Hemijski piling

Hemijski piling je najbolji odgovor na pitanje kako da postignete efekat face-liftinga i korigujete nepravilnosti na svom licu, ili telu (strije), bez upotrebe skalpela, na pristupačan, nerizičan način i sa dugotrajnim rezultatima.

Kada je hemijski piling najbolje rešenje?

Hemijski pilingZahvaljujući stručno izvedenom hemijskom pilingu, pod budnim i iskusnim lekarskim okom, akne, proširene pore, hiperpigmentacije lica ili ruku, ožiljci, strije, površne ili duboke bore, opušteni kapci (blefaroplasika), sve što Vas je godinama mučilo i smetalo bledi i nestaje zauvek. Kod nas možete dobiti sve vrste pilinga: od vrlo blagih površnih pilinga lica i tela, do onih izuzetno dubokih, čiji je učinak zadivljujući koliko i face-lifting! Pri tome koristimo proverene Skin Tech formule za tanku, debelu, osetljivu, suvu, masnu ili normalnu kožu. 

Koliko je tretmana potrebno?

Hemijski pilingBroj potrebnih tretmana hemijskim pilingom zavisi od problema i regije koja se tretira. Naravno i od efekta koji želite da postignete. Nekada je dovoljan samo jedan tretman, a nekada ih izvodimo u seriji, u pravilno raspoređenim vremenskim razmacima.

Šta je hemijski piling?

Hemijski piling je tehnika koja se koristi za poboljšanje izgleda kože. Obično se radi na licu, vratu ili rukama. U ovom tretmanu, hemijski rastvor se nanosi na kožu koja izaziva crvenilo i na kraju se ljušti. Nova, regenerisana koža je obično mekša I manje naborana od stare kože. Nova koža je takođe privremeno osetljiva na sunce. Zato se hemijski piling obično radi u jesen ili zimu, kada smo manje izloženi sunčevim zracima.

Šta hemijski piling može da uradi?

Hemijski piling se često koristi za ublažavanje finih linija ispod očiju i oko usta. Bore nastale od sunčanja, starenja i naslednih faktora mogu se ublažiti ili čak eliminisati ovim postupkom. Međutim, brazde, šire i ozbiljnije bore ne reaguju na piling i mogu zahtevati i druge vrste postupaka kao što su lifting obrva, oka ili fileri mekih tkiva.

Zbog čega biste radili piling?

Blagi ožiljci, strije i određene vrste akni se takođe mogu tretirati hemijskim pilingom. Pored toga, pigmentacija kože u vidu fleka od sunčanja, staračkih pega, pega, fleka zbog koriščenja anti-bebi pilula I koža bez sjaja I boje može se poboljšati pilingom.

Hemijski piling se može kombinovati sa dermabrasijom ili filerima mekih tkiva kako bi se postiglo isplativo podmlađivanje kože prilagođeno potrebama pojedinačnog pacijenta. Delovi kože oštećene suncem, keratoze ili sitni ožiljci mogu se poboljšati posle pilinga. Nakon tretmana, nove lezije se verovatno neće više pojavljivati.

Da li ste Vi kandidat za ovaj tretman?

Generalno, pacijenti sa svetlom kožom I kosom idealni su kandidati za hemijski piling. Na tamnijim tipovima kože takođe semogu ostvariti dobri rezultati u zavisnosti od vrste problema kože pre procedure.

Šta očekivati pre procedure?

Pre postupka, vi i vaš lekar treba da razgovarate o očekivanjima, rizicima i potencijalnom ishodu postupka.

Takođe, trebalo bi da...

Trebalo bi da sa lekarom razgovarate o stanju vaše kože tokom godina i šta želite da postignete tretmanom kako bi se utvrdila dubina hemijskog pilinga. Nemojte skrivati istoriju ožiljaka. Izbegavajte bilo kakve lekove ili dodatke koji mogu da utiču zgrušavanje krvi - kao što je aspirin, ibuprofen ili vitamin E - 10 dana pre tretmana. Izbegavajte korišćenje lekova kao što su retin-A ili glikolna kiseline.

Šta da očekujete posle postupka

Posle postupka na tretiranim mestima doživećete reakciju sličnu opekotinama od sunca. U zavisnosti od tipa ljuštenja možete takođe da doživite:

  • Crvenilo, a zatim perutanje u roku od tri do sedam dana
  • Otok
  • Plikove, na kojima će se uhvatiti krasta I koja će otpasti u roku od sedam do 14 dana posle srednjih i dubokih pilinga

Pacijenti koji urade hemijski piling treba da izbegavaju sunce u narednih 10 dana i izbegavaju sunčanje i kupanje naredne 4 nedelje