FB
Rezervišite termin
Imate dodatna pitanja?
Vaša e-mail adresa:
Vaše ime:
Poruka:
Zaštitni kod:
Captcha strelica
Šta je Silhouette Soft?

Silhouette Soft je tehnološka inovacija koja ženama i muškarcima pruža ono što nijedan tretman do sada nije, na veoma jednostavan i neinvazivan način – preoblikovano lice i povratak volumena za samo 30 minuta u doktorskoj ordinaciji. Ova tehnologija ne ostavlja nikakve ožiljke i može se uspešno primenjivati na svim delovima lica i vrata. Rezultat – svežiji i mlađi izgled. Vreme oporavka je minimalno i pacijent se brzo može vratiti svojim obavezama.

Silhouette Soft su zapravo razgradive niti koje na sebi imaju kupaste nastavke u suprotnim smerovima. Napravljene su u SAD, a njihov razvoj zasnovan je na 6 godina iskustva u primeni šavova sa razgradivim dvosmernim nitima u rekonstruktivnoj i plastičnoj hirurgiji. Za 3 godine je izvedeno više od 130.000 tretmana u 60 zemalja širom sveta.

Šta se postiže nitima Silhouette Soft?

Silhouette Soft kombinuje dva efekta: lifting i regeneraciju.

Efekat liftinga je vidljiv odmah, a sama promena je diskretna, jer je rezultat pomeranje tkiva i podizanje kože dok se uvodi nit. Posle ubacivanja niti doktor blago pritiska tretiranu zonu. Na taj način doktor oblikuje površinu kože i čini je vidljivo zategnutijom.

Efekat regeneracije je postepen. Polilaktička kiselina, glavna komponenta Silhouette softa, je veoma poznati polimer koji se godinama koristi u bio medicini i farmaceutskim aplikacijama. Taj polimer je u koncima, ortopedskim iglama, šipkama i ekserima za prelome kostiju. Pošto je ovaj polimer biokompatibilan sa ljudskim organizmom i potpuno je razgradiv – to je bio glavni razlog njegovog razvoja u estetske svrhe.

Polilaktička kiselina se vremenom razgrađuje, deluje na dublje slojeve kože i stimuliše organizam da sam proizvodi novi kolagen. To vremenom čini da se poveća volumen visećih delova lica i povrati njegov nekadašnji oblik.

Kome se Silhouette soft preporučuje?

Silhouette Soft se preporučuje ženama i muškarcima preko 30 godina koji ne žele nikakve teške i invazivne procedure, a istovremeno žele prirodne rezultate. Ovaj tretman se primenjuje na različitim delovima lica i vrata: na konturama lica, viličnom delu, obrazima i srednjem delu lica, obrvama i vratnom delu.

Kako se tretman izvodi?

Posle nanošenja anestezije doktor ubacuje nit 5mm ispod kože koristeći tanku iglu. Sama nit na sebi ima kupasta zadebljanja u suprotnim smerovima. To je ono što zateže kožu i praktično je skuplja. Posle ubacivanja niti doktor rukama blago pritiska tretiranu površinu kako bi je oblikovao i postigao lifting efekat. U zavisnosti od pacijenta i oblasti koja se tretira ispod kože se može ubaciti jedna ili više niti.

Nekoliko činjenica koje treba da znate
 • Posle tretmana mogući su blaži otoci ili modrice koje nestaju nekoliko dana posle tretmana.
 • Doktor će vam prepisati antibiotsku kremu koju ćete nanositi na mesto ulaska i izlaska niti u narednih 5 dana.
 • Na tretiranu površinu staviti hladne obloge odmah po završetku procedure.
 • Uzdržavajte se od šminkanja bar 24 časa nakon procedure.
 • Spavajte na leđima, podignute glave na nekoliko jastuka (3 do 5 noći posle procedure).
 • Perite i brišite lice pažljivo, bez trljanja i masiranja (5 dana posle procedure).
 • Izbegavajte pravljenje grimasa i nagle pokrete lica i vrata (dve nedelje posle).
 • Izbegavajte sunčanje, bilo napolju ili u solarijumu (dve nedelje posle).
 • Izbegavajte saune i hamame (tri nedelje posle).
 • Izbegavajte operacije zuba (tri nedelje posle).
 • Izbegavajte masaže lica i vrata i estetske tretmane (4 nedelje posle)