FB
Rezervišite termin
Imate dodatna pitanja?
Vaša e-mail adresa:
Vaše ime:
Poruka:
Zaštitni kod:
Captcha strelica

Uklanjanje akni i ožiljaka

Estetska medicina danas omogućava uspešno otklanjanje akni i zbog njih nastalih ožiljaka. Ovi problemi se najčešće tretiraju kombinacijom različitih metoda koje, uz neophodnu upornost i disciplinu, dovode do savršenih rezultata.

Kako se tretiraju i leče akne?

Uklanjanje akniU najvećem broju slučajeva je lokalni tretman, uz odgovarajuću preporučenu kućnu negu, dovoljan za postizanje željenih rezultata. Kod težih oblika akni neophodno je uvesti i sistemsku terapiju. Posebno naglašavamo da je lečenje akni potrebno početi što ranije! Ovo je važno kako bi se skratilo vreme do postizanja željenih rezultata, ali i sprečilo nastajanje ožiljaka. Primenom specijalizovanih protokola sa tretmanima kao što su ekstrakcija komedona, mikrodermoabrazija, mezoterapija, hemijski pilinzi... postižu se odlični ali i dugoročni rezultati.

Zbog čega nastaju akne?

Uklanjanje ožiljaka od akniAkne se najčešće javljaju u pubertetu, kada počinje funkcija sebacealnih žlezda pod dejstvom androgena. Uzroci koji dovode do nastajanja akni su: retenciona folikularna hiperkeratoza, pojačano lučenje sebacealnih žlezda, Propionibacterijum acnes, androgeni koji kod genetski predisponiranih osoba izazivaju pojačano lučenje sebuma i retencionu folikularnu hiperkeratozu. Dakle, akne nisu samo prolazna pubertetska faza koju svako mora da prođe. Naprotiv. One zaista predstavljaju problem koji zahteva stručnost i znanje.